Seydişehir, Akdeniz Bölgesi’nin Göller Yöresinde Konya’nın güneybatısında Konya iline bağlı bir ilçedir.
Broşürleri büyük olarak görmek için üzerlerine tıklayınız…
Seydişehir’de turizm sektörü 1967-1975 yılları arasında Etibank Alüminyum Tesisleri’nin (E.A.T)inşası nedeniyle altın çağını yaşamıştır. 1967 yılında temeli atılan Seydişehir Alüminyum Tesislerinde üretim 21 Ekim 1974’de yılında gerçekleşmiştir.
E.A.T Kompleksi inşaatında çalışan müteahhit, taşeron ve işçiler önemli bir kitle oluşturmuş, ancak konaklama ve yatak sıkıntısı ortaya çıkmıştır. Yeni oteller, hanlar inşa edilmiş ve evlerin kullanılmayan bölümleri kiraya verilerek, konaklama ihtiyacı kısmen giderilebilmiştir.
E.A.T kompleks inşaatının tamamlanması ile müteahhit, taşeron ve inşaat işçileri Seydişehir’den ayrılmış, ilçedeki hareketlilik hızla azalmıştır”(Seydişehir 1. Kalkınma Kurultayı, 6 Aralık 1997).
1996’da Seydişehir Karabulak kavşağında Başbakan Necmettin Erbakan tarafından hizmete açılan ve “Turizm Yolu” diye adlandırılan Konya Manavgat Karayolu’nun trafiğe açılması ile ilçenin turizm varlıklarının yurt içi ve yurt dışı turizme sunulması fırsatı doğmuştur. Ancak bu konuda yeterince organize olunamamış, ilçenin turizm potansiyeli atıl kalmıştır.
Günümüzde Konya’dan ve Seydişehir’in yakın çevresinden gelen günübirlikçiler Seyyid Harun Veli Külliyesini ziyaret etmekte, Kuğulu Mesire alanında piknik yapmaktadırlar. Diğer taraftan Tınaztepe Mağarası, turizm yolunu kullanan ziyaretçilerin dinlenme yeri konumuna ulaşmıştır.
Giden gelmez dağında av turizmi öteden beri yapılmakta, ulusal ve uluslar arası öneme sahip olan ancak hiç bilinmeyen Toros dağlarındaki antik yollarda az sayıdaki doğa sever, trekking yapmaktadır.
Seydişehir turizm potansiyeli yayla, mağara, kütür ve inanç, av, macera turizmi üzerine 5 kategoride odaklanmalıdır.